Vad är egentligen HPP-juice?

Att lagra och konservera mat har funnits i vårt medvetande i tusentals år. Mänskligheten har utvecklat otaliga metoder och tekniker för att öka hållbarheten och för att förhindra utvecklingen av farliga bakterier i vår mat. Gamla tekniker som rökning, saltning, härdning och pastörisering gjorde det möjligt att öka hållbarheten, men det gick utöver kvalitet, smak och näringsinnehåll.

HPP är metoden som eliminerar dessa nackdelar. HPP är en förkortning för "High Pressure Processing", en metod som möjliggör skonsam konservering av mat utan onödiga tillsatser eller värmebehandling. Juicen utsätts för ett tryck på upp till 6 000 bar – vilket ungefär motsvarar vikten av tre jumbojets i ett område som är lika stort som en telefon.

Högt tryck deaktiverar mikroorganismer och saktar ner nedbrytningsprocesserna, vilket förlänger produktens hållbarhet utan att kompromissa på smak och näringsinnehåll. Det är tack vare HPP som vår kallpressade juice smakar som den vore nypressad i 55 dagar.

Hälsosammare, mer välsmakande OCH mindre matsvinn!


Visste du att?

Våra juicer används i prestigefyllda och välrenommerade kök och barer i Norge & Sverige?

Valdemar Lundh